Οι προηγούμενες διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις τελετές απονομών

Interiors Awards 2020

Εξαιρετικοί χώροι από όλη την Ελλάδα κέρδισαν τα μεγάλα βραβεία


Ένα μωσαϊκό χώρων οικιστικής, εμπορικής και άλλων χρήσεων απέσπασαν τις μεγάλες διακρίσεις στα Interiors Awards 2020.

Ο θεσμός των Interiors Awards, που διοργάνωσε φέτος το Build της BOUSSIAS, δημιουργήθηκε για να επιβραβεύσει την επένδυση στη δημιουργία χώρων υψηλής αισθητικής που – ταυτόχρονα- δεν κάνουν εκπτώσεις στη λειτουργικότητα.

Interiors Awards 2020 Ceremony Interiors Awards 2020(.pdf) Δείτε φωτογραφίες στο flickr

Η Κριτική Επιτροπή υψηλού κύρους, στην οποία συμμετείχαν – μεταξύ άλλων- διακεκριμένοι Έλληνες αρχιτέκτονες όπως οι: Μιχάλης Μαυρολέων (A&M Architects – Πρόεδρος Επιτροπής), Δημήτρης Ποτηρόπουλος (Potiropoulos&Partners), Ρία Βιογιατζή (Elastic Architects), Ελένη Μπρασίνικα (Bllend), Μαρία Βαφειάδη (ΜKV DESIGN), Kατερίνα Κοτζιά (k&k architects, Επίκουρη Καθηγήτρια, Tμήμα Αρχιτεκτονικής Ιωαννίνων), Γιάννης Κόντης (Core Constructions), Άννα Σμπώκου (AS LIGHT STUDIO) κ.ά. καθώς και η πλατφόρμα υποβολής υποψηφιοτήτων της Boussias εξασφάλισε υψηλότατο βαθμό αντικειμενικότητας και διαφάνειας στη διαγωνιστική διαδικασία.

Οι συμμετοχές στα Interiors Awards 2020 ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ενώ ήδη στα «πηγαδάκια» της γιορτινής βραδιάς της 11ης Δεκεμβρίου, στην υπέροχη ταράτσα του Gazarte, συζητήθηκαν δημιουργικές ιδέες ανανέωσης που θα φέρει η επόμενη διοργάνωση των Interiors Awards, την νέα χρονιά.

Κατοικίες, ξενοδοχεία, χώροι εστίασης, εμπορικά καταστήματα, χώροι πολιτισμού, πολυχώροι από κάθε γωνιά της Ελλάδας διαγωνίστηκαν στα Interiors Awards 2020, αποσπώντας τα μεγάλα βραβεία της διοργάνωσης.

Χρυσά βραβεία στα Interiors Awards 2020 απέσπασαν:

GAGOS ARCHITECTURE & DESIGN (για τα έργα: cava NEKTAR / VICTORIA CINEMAS / The Medical Project)
ARIANA STORE & A2 ARCHITECTS (ARIANA STORE)
Anarchitect (Papillon)
GRUPPO CUCINE & A2 ARCHITECTS (GRUPPO CUCINE)
v.michelis & Sylloges (Βιτρίνες καταστήματος Sylloges – Χριστούγεννα 2018)
Pieris.Architects (ΑΛΧΗΜΕΙΟ)
KAAF I Kitriniaris Associates Architecture Firm (BIOAROMA I Museum & Experience Store)
Elastic Architects (Coco-Mat Athens BC Hotel)
T.squareArchitects (Bright House)
Deda & Architects (Λειτουργική αναβάθμιση του Λυκείου IB – Αμερικάνικο Κολέγιο «Ανατόλια»)
Πολυάννα Παρασκευά και Συνεργάτες (Διαμόρφωση εσωτερικού χώρου Kid's Open / Olive Cloth)
SPACES by IWG, A&M Architects (SPACES | Co-working offices)
Expedia Group, A&M Architects (Expedia Group Offices)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ (ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ Ho.Re.Ca. 2019)
Prolight (M/Y Dream)

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Μιχάλης Μαυρολέων, απένειμε και τα 3 μεγάλα βραβεία, που προέκυψαν εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας, από το σύνολο των βαθμών που κέρδισαν οι διαγωνιζόμενοι κατά την αξιολόγηση:

Βραβείο Client of the Year: Ηall Of Brands | Saint Soles
Βραβείο Architect / Designer of the Year: GAGOS ARCHITECTURE & DESIGN
Βραβείο Project of the Year: BIOAROMA I Museum & Experience Store By KAAF I Kitriniaris Associates Architecture Firm

Για την αναμνηστική φωτογραφία των νικητών, η σκηνή γέμισε ασφυκτικά από ανθρώπους που με χαμόγελο γιόρτασαν τις διακρίσεις τους.

«Οι επιχειρήσεις και οι σχεδιαστές που παράγουν τέτοια έργα πρέπει να προβάλλονται στα μέσα. Και η BOUSSIAS συμβάλλει σε αυτό. Για να συμβάλλει ο θεσμός στην δημιουργία πρότυπων πρωτοτυπίας και καινοτομίας που θα επηρεάσουν όχι μόνο για την Ελληνική Αγορά αλλά και την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μας» είπε ο κ. Μαυρολέων, δίνοντας το στίγμα για το μέλλον του θεσμού των Interiors Awards.

Commercial Interiors Awards 2019

Βραβεύθηκαν οι πρωτοποριακοί επιχειρηματικοί χώροι!

Τα καλύτερα έργα αρχιτεκτονικής και διακόσμησης, που αποδεικνύουν την αξία της επένδυσης στην αισθητική των εμπορικών χώρων, βραβεύθηκαν στις 13 Φεβρουαρίου, στο gazARTE, στην Τελετή Απονομής των Commercial Interiors Awards 2019.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στους επιχειρηματικούς χώρους που εντυπωσίασαν για την αισθητική και τη λειτουργικότητά τους. Οι ιδιοκτήτες και τα στελέχη επιχειρήσεων από διαφορετικούς κλάδους, καθώς και οι συντελεστές σχεδιασμού και υλοποίησης των έργων αρχιτεκτονικής και εσωτερικής διακόσμησης που διακρίθηκαν, γιόρτασαν μαζί με τους νικητές τη βράβευσή τους.

Commercial Interiors Awards 2019 Ceremony

Βραβευθέντες και απονεμητές των βραβείων επιβεβαίωσαν με τις δηλώσεις τους τη συμβολή των Commercial Interiors Awards στην υποστήριξη επενδύσεων που αφορούν στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, ως μέσο συνολικής αναβάθμισης της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε κάθε κλάδο. Στη σύντομη ομιλία του, ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, αρχιτέκτονας Μιχάλης Μαυρολέων, επεσήμανε το γεγονός ότι, «παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και τις δυσκολίες που δημιούργησε η κρίση, στη χώρα μας εξακολουθούμε να πρωτοπορούμε. Αρχιτεκτονικά και δημιουργικά γραφεία παράγουν αξιόλογα έργα που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα του εξωτερικού. Τα Commercial Interiors Awards συμβάλλουν στην προβολή και προώθηση της καινοτομίας σε αυτόν τον τομέα», τόνισε. Επίσης, αναφέρθηκε στις πολλές και αξιόλογες υποψηφιότητες της φετινής διοργάνωσης, οι οποίες, όπως δήλωσε, «βαθμολογήθηκαν από την κριτική επιτροπή και τα έμπειρα μέλη της σε ισότιμη βάση και με αντικειμενικότητα, μέσω μιας ηλεκτρονικής διαδικασίας βαθμολόγησης, που διασφαλίζει τη διαφάνεια». Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του χορηγού, η Μάριελ Τόμας, East Med Regional Manager Greece, Israel & Cyprus της Stanley Black & Decker.

Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πέτρος Κουμπλής.

Ο κ. Μαυρολέων απένειμε και τα 2 μεγάλα βραβεία, που προέκυψαν εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας: Το Top Rated Award, που αφορούσε στο έργο το οποίο έλαβε τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο σύνολο των υποψηφιοτήτων, απονεμήθηκε στο έργο της Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης του Public στο Σύνταγμα, δημιουργία της Spicy Communication, ενώ το βραβείο Design Agency of the Year, που αφορούσε στο γραφείο το οποίο κατέκτησε τα περισσότερα βραβεία συνολικά, απονεμήθηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Γκότσης-Σεραφειμίδου, που κατέκτησε 2 Gold βραβεία και 1 Silver.

GOLD Βραβεία

Gold βραβεία απονεμήθηκαν στις εταιρείες: Μaria Sfyraki & Associates (Decostore-«Όλη η Σαντορίνη σε έναν τόπο»), Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (i-bank store, πλατεία Συντάγματος), Spicy Communication (2 Gold, για το Public στο Nicosia Mall και τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του Public στο Σύνταγμα), G2lab (Eleven_11 bar café), Elastic Architects (Sir Paul Boutique Hotel Limassol), Tasty Foods-Pepsico (Κεντρικά γραφείο Pepsico Ελλάδος), Gotsis Serafimidou Architects (2 Gold, για τα Κεντρικά γραφεία NN στην Αθήνα και για Οδοντιατρείο στη Γλυφάδα) και Kontaki Design (Exclusive Design Installation, GB Corner).

Βραβεία απένειμαν εκ μέρους της κριτικής επιτροπής, εκτός του προέδρου, τα μέλη της κκ Σωτήρης Ανυφαντής, Αρχιτέκτονας, Νίκος Βρατσάνος, Αρχιτέκτονας, Κώστας Γκάγκος, Interior Designer, Θοδωρής Τσιγκώνιας, Υπεύθυνος Τομέα Retail και Γιώργος Βλαχάκης, Εμπορικός Διευθυντής της Stanley Black & Decker, Ιωσήφ Μωυσιάδης, Αντιπρόεδρος, Core Constructions, Βασίλης Μπαρτζώκας, Design Ambassador, Βασίλης Μπασκόζος, Αρχιτέκτονας, Ελένη Μπρασίνικα, Αρχιτέκτονας, Ειρήνη Σκαφίδα, Architectural lighting design και Δημήτρης Φακίνος, Ιδρυτής, +Design.

Τα βραβεία διοργανώθηκαν από το περιοδικό σελφ σέρβις της BOUSSIAS και τελούσαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου (ΣΕΛΠΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Οι νικητές έβγαλαν την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία και η εκδήλωση συνεχίστηκε στο bar του gazARTΕ, με τους παρευρισκόμενους να γιορτάζουν για τις διακρίσεις τους.

Retail Interiors Awards 2017

Επιβράβευση της καινοτομίας στη δημιουργία ελκυστικού & λειτουργικού αγοραστικού περιβάλλοντος

Σε μια λαμπερή εκδήλωση ιδιοκτήτες και στελέχη γνωστών λιανεμπορικών επιχειρήσεων, εκπρόσωποι των σημαντικότερων κλαδικών φορέων και συντελεστές σχεδιασμού και υλοποίησης προτάσεων αρχιτεκτονικής και εσωτερικής διακόσμησης χώρων λιανεμπορίου, γιόρτασαν στη 2η διοργάνωση των Retail Interiors Awards τη διάκριση των καλύτερων έργων αρχιτεκτονικής και διακόσμησης εσωτερικών χώρων λιανικής πώλησης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στο gazARTE ήρθαν στο προσκήνιο ιδιαίτερα αξιόλογες πρωτοβουλίες, που έχουν στο επίκεντρο το φυσικό κατάστημα και αποδεικνύουν το μέγεθος της επένδυσης του λιανεμπορίου στην αισθητική του χώρου, που αναδεικνύει προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και στην αναβάθμιση της αγοραστικής εμπειρίας.

Retail Interiors Awards 2017 (.pdf) Δείτε φωτογραφίες στο flickr

Σε σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Θεόδωρος Χαραγκιώνης, Executive Chairman του ομίλου Χαραγκιώνη, αναφέρθηκε στη συνεισφορά των βραβείων στην ανάδειξη των επενδύσεων στον τομέα της αισθητικής του χώρου εκ μέρους πρωτοπόρων επιχειρήσεων και της λειτουργικότητας των χώρων λιανικής, τονίζοντας: «Η επένδυση στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος των καταστημάτων, που επιβραβεύεται στα Retail Interiors Awards, συμβάλλει ουσιαστικά εκτός των άλλων στην εκπαίδευση του κοινού στην τέχνη της αρχιτεκτονικής».

Βραβεία απένειμαν, εκ μέρους των φορέων που είχαν θέσει υπό την αιγίδα τους τα Retail Interiors Awards 2017, οι: Χαράλαμπος Μωραΐτης, Γενικός Γραμματέας, και Νίκος Βασιλείου, Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), Νικόλαος Κογιουμτσής, Οικονομικός Επόπτης, Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Αντώνης Μακρής, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), Ηλίας Πολυχρονόπουλος, Γενικός Γραμματέας ΔΣ, Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδας (ΙΠΕ).

Τα βραβεία διοργανώθηκαν από τα περιοδικά σελφ σέρβις και Marketing Week της BOUSSIAS και τελούσαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου (ΣΕΛΠΕ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ).

Μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν οι Kωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Designer, Branding Strategist, Βασίλης Μπασκόζος, Αρχιτέκτονας, Νίκος Βρατσάνος, Αρχιτέκτονας, Άγγελος Αγγελόπουλος, Interior Designer, Νίκος Θεοδωρακόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός, Αρχιτέκτονας, ιδρυτής, Design Team, Ρένα Σακελλαρίδου, Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ., Γιώργος Πανηγυράκης, Καθηγητής, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σέργιος Φωτιάδης, Διδάσκων, Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ιδρυτής, We design, Ειρήνη Σκαφίδα, Architectural lighting design, Μάνθος Σαντοριναίος, Καλλιτέχνης – ερευνητής, Αναπληρωτής Καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Οι νικητές έβγαλαν την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία και η εκδήλωση συνεχίστηκε στο bar του gazARTΕ, με τους παρευρισκόμενους να γιορτάζουν για τις διακρίσεις τους.

Retail Interiors Awards 2016

Βραβεύθηκαν τα καλύτερα έργα εσωτερικής αρχιτεκτονικής & διακόσμησης στο λιανεμπόριο!

Σημαντικές επιχειρήσεις από διαφορετικούς κλάδους του λιανεμπορίου εκπροσωπήθηκαν στην τελετή απονομής των Retail Interiors Awards 2016 από υψηλόβαθμα στελέχη τους, που πανηγύρισαν για τη διάκριση των καλύτερων έργων των εταιρειών τους στον τομέα της αρχιτεκτονικής και διακόσμησης εσωτερικών χώρων λιανικής πώλησης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στο gazARTE, την οποία παρουσίασε ο Άλεξ Κάβδας, ηθοποιός και τηλεοπτικός παρουσιαστής, ήρθαν στο προσκήνιο ιδιαίτερα αξιόλογες πρωτοβουλίες, που έχουν στο επίκεντρο το φυσικό κατάστημα και αποδεικνύουν το μέγεθος της επένδυσης του λιανεμπορίου στην αισθητική του χώρου, που αναδεικνύει προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και στην αναβάθμιση της αγοραστικής εμπειρίας.

To download the video click here.

Σε σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, κ. Θεόδωρος Χαραγκιώνης, Executive Chairman του ομίλου Χαραγκιώνη, αναφέρθηκε στη συνεισφορά των βραβείων που διοργανώνονται για πρώτη φορά, στην ανάδειξη των έργων που υλοποιούνται από το λιανεμπόριο, ειδικότερα στην εποχή της οικονομικής δυσπραγίας. Στο σύνολό τους, επίσης, τα μέλη της κριτικής επιτροπής, στα σύντομα σχόλια που έκαναν απονέμοντας τα αντίστοιχα βραβεία, επαίνεσαν την πρωτοβουλία της διοργάνωσης βραβείων που προβάλλουν την επένδυση στην αισθητική του χώρου από τις επιχειρήσεις λιανικής, με την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και την υποστήριξη των εμπνευσμένων διοικήσεων.

Retail Interiors Awards 2016 (.pdf) Δείτε φωτογραφίες στο flickr

Βραβεία απένειμαν, εκ μέρους των φορέων που είχαν θέσει υπό την αιγίδα τους τα Retail Interiors Awards 2016, οι κύριοι: Νίκος Βασιλείου, Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος, εκλεγμένο μέλος ΔΣ, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, Νικόλαος Μανεσιώτης, Μέλος ΔΣ, Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, Άγγελος Μάρκου, Μέλος ΔΣ, ΙΠΕ.

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν η αποκάλυψη του βραβείου  «Top Rated Retail Interiors Project 2016», που απονεμήθηκε στον όμιλο Folli Follie για την υποψηφιότητα στην κατηγορία «Best International Store», η οποία αξιολογήθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των υποψηφιοτήτων, όλων των κατηγοριών.

Βραβεία Gold απονεμήθηκαν στις εταιρείες: Όμιλος Folli Follie (4), Oktabit (Dell Exclusive Store) (3), Spicy Communication - Public (2), Τράπεζα Πειραιώς (2), ΟΤΕ Group of Companies (1), Κωτσόβολος Dixons South East Europe (1), Gagos Architecture & Design - Αρτοζαχαροπλαστείο Farine (1), Άλφα Βήτα Βασιλόπουλος (1), «Elegance» X. Μουφτόγλου (1).

Τα βραβεία διοργανώθηκαν από τη BOUSSIAS και τελούσαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου (ΣΕΛΠΕ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ).

Οι νικητές έβγαλαν την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία και η εκδήλωση συνεχίστηκε στο bar του gazARTΕ, με τους παρευρισκόμενους να γιορτάζουν για τις διακρίσεις τους.Υποστηρικτές των βραβείων είναι οι εταιρείες Bright Ειδικός Φωτισμός και QPROJECT.

 

Στρατηγικός Συνεργάτης

Διοργάνωση

Official Publication

Build