Κρατήστε με ενήμερο για τα Interiors Awards 2025

Οι Προηγούμενες Διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής

Interiors Awards 2023

Inspirational Spaces for People: Ρεκόρ συμμετοχών στα Interiors Awards 2023

Έμπνευση, δημιουργία, βιωσιμότητα και λειτουργικότητα ξεχώρισαν στη μεγάλη γιορτή της αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, interior και lighting design

Παρουσία περισσότερων από 300 καταξιωμένων και πρωτοπόρων επαγγελματιών από τον χώρο της αρχιτεκτονικής, του interior και του lighting design πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Interiors Awards 2023 την Τρίτη 6 Ιουνίου στο House124.

Συνολικά 127 υποψηφιότητες απέσπασαν διακρίσεις. Σημειώνεται ότι φέτος τα Interiors Awards κατέγραψαν ρεκόρ συμμετοχών αφού σε σύγκριση με πέρυσι η αύξηση των υποψηφιοτήτων άγγιξε το 33% ενώ οι νέες εταιρείες που συμμετείχαν σημείωσαν αύξηση 40%, δείχνοντας τη δυναμική του θεσμού που αναγνωρίζεται από τους ίδιους τους επαγγελματίες της αγοράς. Σημειώνεται ότι η BOUSSIAS events σε συνεργασία με την Κριτική Επιτροπή των Interiors Awards δημιούργησε νέες δικλείδες στη διαδικασία της αξιολόγησης, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής και αξιολόγησης υποψηφιοτήτων, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία της βαθμολόγησης. Τονίζεται ότι ομόφωνα η Κριτική Επιτροπή των Interiors Awards 2023 συμφώνησε και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της στις προαναφερθείσες αρχές και αξίες θωρακίζοντας ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία του θεσμού των βραβείων. Με νέες και ανανεωμένες κατηγορίες υποψηφιοτήτων.

Interiors Awards 2023

Στο μήνυμά του προς όλους όσοι συμμετείχαν στα Interiors Awards 2023, o πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Interiors Awards 2023, κ. Μιχάλης Μαυρολέων, CEO της A&M Architects A.E. ανέφερε:

“Ολοκληρώνοντας την αξιολόγηση των 8ων Interiors Awards θα ήθελα να εκφράσω εκ μέρους της κριτικής επιτροπής, τον θαυμασμό μου για τον όγκο και την ποιότητα των υποβληθέντων υποψηφιοτήτων. Ήταν μια δύσκολη αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικασία, καθώς οι υποψηφιότητες έδειξαν το επίπεδο και την ποικιλομορφία της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής και διακόσμησης.

Ως κριτική επιτροπή, εκτιμήσαμε την επαγγελματική προσέγγιση και τη δημιουργικότητα των προτάσεων, σε συνδυασμό με την ποιότητα, την επίδραση των υλικών, των χρωμάτων και του σχεδιασμού σε κάθε υποψήφιο χώρο. Καθώς οι υποψηφιότητες ήταν πολλές και ποικίλες, η διαδικασία της αξιολόγησης ήταν πραγματικά απαιτητική και περίπλοκη. 

Θέλοντας να επισημάνω το υψηλό επίπεδο των υποψηφιοτήτων, οι προτάσεις που βραβεύθηκαν ξεχώρισαν λόγω του ιδιαίτερου σχεδιασμού, της έξυπνης χρήσης των υλικών και της αισθητικής αρμονίας που δημιουργήθηκε σε κάθε χώρο. Οι βραβευθέντες αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχημένη τους προσέγγιση και τη συνεισφορά τους στον τομέα του εσωτερικού σχεδιασμού.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την BOUSSIAS για την άψογη διοργάνωση αυτού του θεσμού, καθώς και τα μέλη της επιτροπής για τη συνεισφορά τους και την αμείωτη δέσμευσή τους για την προώθηση της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού στην Ελλάδα”.

Τα κορυφαία βραβεία στα Interiors Awards (awards of the Year), δίνονται στους υποψηφίους που έχουν επιτύχει το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμολογίας από τις βραβευμένες υποψηφιότητες στις διαγωνιστικές κατηγορίες. Τα κορυφαία βραβεία στη φετινή διοργάνωση απέσπασαν οι:

– Designer of the Year 2023: Μinas Kosmidis Architects

– Lighting Designer of the Year 2023: ASlight

– Kitchen & Bath Company of the Year 2023: FRANKE Ελλάς

– Construction Fit out Company of the Year 2023: ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ

– Client of the Year 2023: COSMOTE – ΓΕΡΜΑΝΟΣ… μια εταιρεία που σταθερά τα τελευταία χρόνια επενδύει σημαντικά σε έργα αυτά σε όλα τα καταστήματα και τις εγκαταστάσεις της.

Χορηγοί των Interiors Awards 2023 ήταν οι εταιρείες: Franke Home SolutionsJYSK BUSINESS TO BUSINESS και υποστηρικτές οι εταιρείες: KRAFT Paints – BIOCLIMAΜαρμούρης Λύσεις Επιπλοποιίας.

Interiors Awards 2022

Interiors Awards 2022 powered by Elvial: Οι μεγάλοι νικητές

Τα μεγαλύτερα βραβεία για την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και το interior design, έγιναν θεσμός. Οι υποψηφιότητες στα Interiors Awards 2022 powered by Elvial σημείωσαν αριθμό – ρεκόρ και – κατά την ομόφωνη γνώμη της Κριτικής Επιτροπής-, το επίπεδο των έργων αλλά και των παρουσιάσεων ήταν αξιοσημείωτα υψηλό.

Σημαντικοί οργανισμοί, που επενδύουν στην εσωτερική αρχιτεκτονική και το interior design στα κτήρια τους παραβρέθηκαν στην τελετή απονομής, αναγνωρίζοντας την αξία του interior στο experience που προσφέρουν σε πελάτες και εργαζόμενούς τους.

Η Κριτική Επιτροπή, με πρόεδρο τον κ. Μιχάλη Μαυρολέοντα, CEO – A&M Architects A.E., στελεχώθηκε από καταξιωμένους και καινοτόμους επαγγελματίες και είχε ένα πολύ δύσκολο έργο.

Τα έργα και οι μελέτες που διακρίθηκαν χαρακτηρίζονται από την αρμονική και δυναμική ισορροπία μεταξύ πρωτοτυπίας, ελκυστικότητας, λειτουργικότητας, συνέπειας σχεδιασμού και υλοποίησης, βιωσιμότητας καθώς και προσαρμογής στις νέες επιταγές που διαμορφώνονται στη μετά COVID19 εποχή.

Interiors Awards 2022

Οι κορυφαίες διακρίσεις

Designer of the Year για το 2022: MUTINY architecture & design ( Mutiny – architecture and design)

Client of the Year 2022: Eurobank S.A. ( https://www.eurobank.gr/el/omilos )

 

Platinum Award – Ολοκληρωμένα Έργα: Ξενοδοχείο Habitat Mykonos All Suite Hotel – Vasilis Papadias design studio (LINK STA BOLD https://vasilispapadias.com/el/ )

Platinum Award – Υπό Εξέλιξη Έργα & Μελέτες: Psychico Mini Houses – MUTINY

architecture & design

 «Να θαυμάσουμε τη δουλειά που γίνεται στην Ελλάδα και να πούμε ένα μεγάλο μπράβο»

 «Θα θέλαμε να συγχαρούμε τη διοργάνωση, την εταιρία BOUSSIAS και κυρίως την ομάδα των κριτών που κατάφεραν να αναδείξουν τα Interiors Awards σε έναν μοναδικό θεσμό.

Η δυναμική της αρχιτεκτονικής και η άριστη δουλειά των γραφείων βραβεύονται και δίνουν τη δυνατότητα σε εμάς που σχεδιάζουμε και παράγουμε αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου, να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια και την αξία της αρχιτεκτονικής. Να θαυμάσουμε τη δουλειά που γίνεται στην Ελλάδα και να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στα δημιουργικά μυαλά του τόπου μας.

Από όλη την ομάδα της ELVIAL ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη μοναδική εμπειρία που μας προσφέρετε. Μπράβο στους βραβευθέντες αλλά και όσους συμμετείχαν.

Συγχαρητήρια σε όλους!» δήλωσε ο Διευθυντής Έργων & RnD της ELVIAL, κ. Στέλιος Λιόλιος.

 Την μεγάλη σημασία που έχει για το μέλλον της αγοράς η διαρκής βελτίωση του έργου που επιδεικνύουν οι Έλληνες δημιουργοί επεσήμανε ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, κ. Μιχάλης Μαυρολέων. Ενώ τόνισε τη ζωτική συνεισφορά των οργανισμών-πελατών, που επενδύουν σε έργα αρχιτεκτονικής και interior design.

Μεγάλος χορηγός των Interiors Awards 2022 powered by Elvial ήταν η Elvial Advanced Aluminium Solutions.

Χορηγοί: Schneider Electric, True Node.

Υποστηρικτής: FRANKE.

Interiors Awards 2021

Ο καθιερωμένος θεσμός των Interiors Awards βραβεύει τους χώρους που σχεδιάστηκαν για τον άνθρωπο.

Εκδήλωση Φωτογράφισης των Νικητών την Τρίτη 18 Μαΐου 2021,
House 124 (Αγίας Παρασκευής 124, 152 32, Χαλάνδρι)

Με αίσθημα ευθύνης για την διασφάλιση της υγείας των συμμετεχόντων και εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων αρχών, δημιουργούμε ένα εορταστικό περιβάλλον, όπως αρμόζει σε όσους ξεχώρισαν και αποτελούν παράδειγμα για τον κλάδο!
Οι νικητές θα παραλάβουν τα βραβεία τους και θα φωτογραφηθούν, γιορτάζοντας την επιτυχία της ομάδας τους και της εταιρείας τους.

Interiors Awards 2021

Interiors Awards 2020

Εξαιρετικοί χώροι από όλη την Ελλάδα κέρδισαν τα μεγάλα βραβεία

Ένα μωσαϊκό χώρων οικιστικής, εμπορικής και άλλων χρήσεων απέσπασαν τις μεγάλες διακρίσεις στα Interiors Awards 2020.

Ο θεσμός των Interiors Awards, που διοργάνωσε φέτος το Build της BOUSSIAS, δημιουργήθηκε για να επιβραβεύσει την επένδυση στη δημιουργία χώρων υψηλής αισθητικής που – ταυτόχρονα- δεν κάνουν εκπτώσεις στη λειτουργικότητα.

Interiors Awards 2020 Ceremony

Η Κριτική Επιτροπή υψηλού κύρους, στην οποία συμμετείχαν – μεταξύ άλλων- διακεκριμένοι Έλληνες αρχιτέκτονες όπως οι: Μιχάλης Μαυρολέων (A&M Architects – Πρόεδρος Επιτροπής), Δημήτρης Ποτηρόπουλος (Potiropoulos&Partners), Ρία Βιογιατζή (Elastic Architects), Ελένη Μπρασίνικα (Bllend), Μαρία Βαφειάδη (ΜKV DESIGN), Kατερίνα Κοτζιά (k&k architects, Επίκουρη Καθηγήτρια, Tμήμα Αρχιτεκτονικής Ιωαννίνων), Γιάννης Κόντης (Core Constructions), Άννα Σμπώκου (AS LIGHT STUDIO) κ.ά. καθώς και η πλατφόρμα υποβολής υποψηφιοτήτων της Boussias εξασφάλισε υψηλότατο βαθμό αντικειμενικότητας και διαφάνειας στη διαγωνιστική διαδικασία.

Οι συμμετοχές στα Interiors Awards 2020 ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ενώ ήδη στα «πηγαδάκια» της γιορτινής βραδιάς της 11ης Δεκεμβρίου, στην υπέροχη ταράτσα του Gazarte, συζητήθηκαν δημιουργικές ιδέες ανανέωσης που θα φέρει η επόμενη διοργάνωση των Interiors Awards, την νέα χρονιά.

Κατοικίες, ξενοδοχεία, χώροι εστίασης, εμπορικά καταστήματα, χώροι πολιτισμού, πολυχώροι από κάθε γωνιά της Ελλάδας διαγωνίστηκαν στα Interiors Awards 2020, αποσπώντας τα μεγάλα βραβεία της διοργάνωσης.

Χρυσά βραβεία στα Interiors Awards 2020 απέσπασαν:

GAGOS ARCHITECTURE & DESIGN (για τα έργα: cava NEKTAR / VICTORIA CINEMAS / The Medical Project)
ARIANA STORE & A2 ARCHITECTS (ARIANA STORE)
Anarchitect (Papillon)
GRUPPO CUCINE & A2 ARCHITECTS (GRUPPO CUCINE)
v.michelis & Sylloges (Βιτρίνες καταστήματος Sylloges – Χριστούγεννα 2018)
Pieris.Architects (ΑΛΧΗΜΕΙΟ)
KAAF I Kitriniaris Associates Architecture Firm (BIOAROMA I Museum & Experience Store)
Elastic Architects (Coco-Mat Athens BC Hotel)
T.squareArchitects (Bright House)
Deda & Architects (Λειτουργική αναβάθμιση του Λυκείου IB – Αμερικάνικο Κολέγιο «Ανατόλια»)
Πολυάννα Παρασκευά και Συνεργάτες (Διαμόρφωση εσωτερικού χώρου Kid’s Open / Olive Cloth)
SPACES by IWG, A&M Architects (SPACES | Co-working offices)
Expedia Group, A&M Architects (Expedia Group Offices)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ (ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ Ho.Re.Ca. 2019)
Prolight (M/Y Dream)

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Μιχάλης Μαυρολέων, απένειμε και τα 3 μεγάλα βραβεία, που προέκυψαν εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας, από το σύνολο των βαθμών που κέρδισαν οι διαγωνιζόμενοι κατά την αξιολόγηση:

Βραβείο Client of the Year: Ηall Of Brands | Saint Soles

Βραβείο Architect / Designer of the Year: GAGOS ARCHITECTURE & DESIGN
Βραβείο Project of the Year: BIOAROMA I Museum & Experience Store By KAAF I Kitriniaris Associates Architecture Firm

Για την αναμνηστική φωτογραφία των νικητών, η σκηνή γέμισε ασφυκτικά από ανθρώπους που με χαμόγελο γιόρτασαν τις διακρίσεις τους.

«Οι επιχειρήσεις και οι σχεδιαστές που παράγουν τέτοια έργα πρέπει να προβάλλονται στα μέσα. Και η BOUSSIAS συμβάλλει σε αυτό. Για να συμβάλλει ο θεσμός στην δημιουργία πρότυπων πρωτοτυπίας και καινοτομίας που θα επηρεάσουν όχι μόνο για την Ελληνική Αγορά αλλά και την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μας» είπε ο κ. Μαυρολέων, δίνοντας το στίγμα για το μέλλον του θεσμού των Interiors Awards.

Commercial Interiors Awards 2019

Βραβεύθηκαν οι πρωτοποριακοί επιχειρηματικοί χώροι!

Τα καλύτερα έργα αρχιτεκτονικής και διακόσμησης, που αποδεικνύουν την αξία της επένδυσης στην αισθητική των εμπορικών χώρων, βραβεύθηκαν στις 13 Φεβρουαρίου, στο gazARTE, στην Τελετή Απονομής των Commercial Interiors Awards 2019.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στους επιχειρηματικούς χώρους που εντυπωσίασαν για την αισθητική και τη λειτουργικότητά τους. Οι ιδιοκτήτες και τα στελέχη επιχειρήσεων από διαφορετικούς κλάδους, καθώς και οι συντελεστές σχεδιασμού και υλοποίησης των έργων αρχιτεκτονικής και εσωτερικής διακόσμησης που διακρίθηκαν, γιόρτασαν μαζί με τους νικητές τη βράβευσή τους.

Commercial Interiors Awards 2019 Ceremony

Βραβευθέντες και απονεμητές των βραβείων επιβεβαίωσαν με τις δηλώσεις τους τη συμβολή των Commercial Interiors Awards στην υποστήριξη επενδύσεων που αφορούν στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, ως μέσο συνολικής αναβάθμισης της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε κάθε κλάδο. Στη σύντομη ομιλία του, ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, αρχιτέκτονας Μιχάλης Μαυρολέων, επεσήμανε το γεγονός ότι, «παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και τις δυσκολίες που δημιούργησε η κρίση, στη χώρα μας εξακολουθούμε να πρωτοπορούμε. Αρχιτεκτονικά και δημιουργικά γραφεία παράγουν αξιόλογα έργα που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα του εξωτερικού. Τα Commercial Interiors Awards συμβάλλουν στην προβολή και προώθηση της καινοτομίας σε αυτόν τον τομέα», τόνισε. Επίσης, αναφέρθηκε στις πολλές και αξιόλογες υποψηφιότητες της φετινής διοργάνωσης, οι οποίες, όπως δήλωσε, «βαθμολογήθηκαν από την κριτική επιτροπή και τα έμπειρα μέλη της σε ισότιμη βάση και με αντικειμενικότητα, μέσω μιας ηλεκτρονικής διαδικασίας βαθμολόγησης, που διασφαλίζει τη διαφάνεια». Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του χορηγού, η Μάριελ Τόμας, East Med Regional Manager Greece, Israel & Cyprus της Stanley Black & Decker.

Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πέτρος Κουμπλής.

Ο κ. Μαυρολέων απένειμε και τα 2 μεγάλα βραβεία, που προέκυψαν εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας: Το Top Rated Award, που αφορούσε στο έργο το οποίο έλαβε τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο σύνολο των υποψηφιοτήτων, απονεμήθηκε στο έργο της Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης του Public στο Σύνταγμα, δημιουργία της Spicy Communication, ενώ το βραβείο Design Agency of the Year, που αφορούσε στο γραφείο το οποίο κατέκτησε τα περισσότερα βραβεία συνολικά, απονεμήθηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Γκότσης-Σεραφειμίδου, που κατέκτησε 2 Gold βραβεία και 1 Silver.

GOLD Βραβεία

Gold βραβεία απονεμήθηκαν στις εταιρείες: Μaria Sfyraki & Associates (Decostore-«Όλη η Σαντορίνη σε έναν τόπο»), Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (i-bank store, πλατεία Συντάγματος), Spicy Communication (2 Gold, για το Public στο Nicosia Mall και τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του Public στο Σύνταγμα), G2lab (Eleven_11 bar café), Elastic Architects (Sir Paul Boutique Hotel Limassol), Tasty Foods-Pepsico (Κεντρικά γραφείο Pepsico Ελλάδος), Gotsis Serafimidou Architects (2 Gold, για τα Κεντρικά γραφεία NN στην Αθήνα και για Οδοντιατρείο στη Γλυφάδα) και Kontaki Design (Exclusive Design Installation, GB Corner).

Βραβεία απένειμαν εκ μέρους της κριτικής επιτροπής, εκτός του προέδρου, τα μέλη της κκ Σωτήρης Ανυφαντής, Αρχιτέκτονας, Νίκος Βρατσάνος, Αρχιτέκτονας, Κώστας Γκάγκος, Interior Designer, Θοδωρής Τσιγκώνιας, Υπεύθυνος Τομέα Retail και Γιώργος Βλαχάκης, Εμπορικός Διευθυντής της Stanley Black & Decker, Ιωσήφ Μωυσιάδης, Αντιπρόεδρος, Core Constructions, Βασίλης Μπαρτζώκας, Design Ambassador, Βασίλης Μπασκόζος, Αρχιτέκτονας, Ελένη Μπρασίνικα, Αρχιτέκτονας, Ειρήνη Σκαφίδα, Architectural lighting design και Δημήτρης Φακίνος, Ιδρυτής, +Design.

Τα βραβεία διοργανώθηκαν από το περιοδικό σελφ σέρβις της BOUSSIAS και τελούσαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου (ΣΕΛΠΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Οι νικητές έβγαλαν την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία και η εκδήλωση συνεχίστηκε στο bar του gazARTΕ, με τους παρευρισκόμενους να γιορτάζουν για τις διακρίσεις τους.

Retail Interiors Awards 2017

Επιβράβευση της καινοτομίας στη δημιουργία ελκυστικού & λειτουργικού αγοραστικού περιβάλλοντος

Σε μια λαμπερή εκδήλωση ιδιοκτήτες και στελέχη γνωστών λιανεμπορικών επιχειρήσεων, εκπρόσωποι των σημαντικότερων κλαδικών φορέων και συντελεστές σχεδιασμού και υλοποίησης προτάσεων αρχιτεκτονικής και εσωτερικής διακόσμησης χώρων λιανεμπορίου, γιόρτασαν στη 2η διοργάνωση των Retail Interiors Awards τη διάκριση των καλύτερων έργων αρχιτεκτονικής και διακόσμησης εσωτερικών χώρων λιανικής πώλησης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στο gazARTE ήρθαν στο προσκήνιο ιδιαίτερα αξιόλογες πρωτοβουλίες, που έχουν στο επίκεντρο το φυσικό κατάστημα και αποδεικνύουν το μέγεθος της επένδυσης του λιανεμπορίου στην αισθητική του χώρου, που αναδεικνύει προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και στην αναβάθμιση της αγοραστικής εμπειρίας.

Σε σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Θεόδωρος Χαραγκιώνης, Executive Chairman του ομίλου Χαραγκιώνη, αναφέρθηκε στη συνεισφορά των βραβείων στην ανάδειξη των επενδύσεων στον τομέα της αισθητικής του χώρου εκ μέρους πρωτοπόρων επιχειρήσεων και της λειτουργικότητας των χώρων λιανικής, τονίζοντας: «Η επένδυση στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος των καταστημάτων, που επιβραβεύεται στα Retail Interiors Awards, συμβάλλει ουσιαστικά εκτός των άλλων στην εκπαίδευση του κοινού στην τέχνη της αρχιτεκτονικής».

Βραβεία απένειμαν, εκ μέρους των φορέων που είχαν θέσει υπό την αιγίδα τους τα Retail Interiors Awards 2017, οι: Χαράλαμπος Μωραΐτης, Γενικός Γραμματέας, και Νίκος Βασιλείου, Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), Νικόλαος Κογιουμτσής, Οικονομικός Επόπτης,
Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Αντώνης Μακρής, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), Ηλίας Πολυχρονόπουλος, Γενικός Γραμματέας ΔΣ,
Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδας (ΙΠΕ).

Τα βραβεία διοργανώθηκαν από τα περιοδικά σελφ σέρβις και Marketing Week της BOUSSIAS και τελούσαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου (ΣΕΛΠΕ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ).

Μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν οι Kωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Designer, Branding Strategist, Βασίλης Μπασκόζος, Αρχιτέκτονας, Νίκος Βρατσάνος, Αρχιτέκτονας, Άγγελος Αγγελόπουλος, Interior Designer, Νίκος Θεοδωρακόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός, Αρχιτέκτονας, ιδρυτής, Design Team, Ρένα Σακελλαρίδου, Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ., Γιώργος Πανηγυράκης, Καθηγητής, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σέργιος Φωτιάδης, Διδάσκων, Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ιδρυτής, We design, Ειρήνη Σκαφίδα, Architectural lighting design, Μάνθος Σαντοριναίος, Καλλιτέχνης – ερευνητής, Αναπληρωτής Καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Οι νικητές έβγαλαν την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία και η εκδήλωση συνεχίστηκε στο bar του gazARTΕ, με τους παρευρισκόμενους να γιορτάζουν για τις διακρίσεις τους.

Retail Interiors Awards 2016

Βραβεύθηκαν τα καλύτερα έργα εσωτερικής αρχιτεκτονικής & διακόσμησης στο λιανεμπόριο!

Σημαντικές επιχειρήσεις από διαφορετικούς κλάδους του λιανεμπορίου εκπροσωπήθηκαν στην τελετή απονομής των Retail Interiors Awards 2016 από υψηλόβαθμα στελέχη τους, που πανηγύρισαν για τη διάκριση των καλύτερων έργων των εταιρειών τους στον τομέα της αρχιτεκτονικής και διακόσμησης εσωτερικών χώρων λιανικής πώλησης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στο gazARTE, την οποία παρουσίασε ο Άλεξ Κάβδας, ηθοποιός και τηλεοπτικός παρουσιαστής, ήρθαν στο προσκήνιο ιδιαίτερα αξιόλογες πρωτοβουλίες, που έχουν στο επίκεντρο το φυσικό κατάστημα και αποδεικνύουν το μέγεθος της επένδυσης του λιανεμπορίου στην αισθητική του χώρου, που αναδεικνύει προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και στην αναβάθμιση της αγοραστικής εμπειρίας.

Retail Interiors Awards 2016 Ceremony

Σε σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, κ. Θεόδωρος Χαραγκιώνης, Executive Chairman του ομίλου Χαραγκιώνη, αναφέρθηκε στη συνεισφορά των βραβείων που διοργανώνονται για πρώτη φορά, στην ανάδειξη των έργων που υλοποιούνται από το λιανεμπόριο, ειδικότερα στην εποχή της οικονομικής δυσπραγίας. Στο σύνολό τους, επίσης, τα μέλη της κριτικής επιτροπής, στα σύντομα σχόλια που έκαναν απονέμοντας τα αντίστοιχα βραβεία, επαίνεσαν την πρωτοβουλία της διοργάνωσης βραβείων που προβάλλουν την επένδυση στην αισθητική του χώρου από τις επιχειρήσεις λιανικής, με την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και την υποστήριξη των εμπνευσμένων διοικήσεων.

Βραβεία απένειμαν, εκ μέρους των φορέων που είχαν θέσει υπό την αιγίδα τους τα Retail Interiors Awards 2016, οι κύριοι: Νίκος Βασιλείου, Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος, εκλεγμένο μέλος ΔΣ, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, Νικόλαος Μανεσιώτης, Μέλος ΔΣ, Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, Άγγελος Μάρκου, Μέλος ΔΣ, ΙΠΕ.

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν η αποκάλυψη του βραβείου  «Top Rated Retail Interiors Project 2016», που απονεμήθηκε στον όμιλο Folli Follie για την υποψηφιότητα στην κατηγορία «Best International Store», η οποία αξιολογήθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των υποψηφιοτήτων, όλων των κατηγοριών.

Βραβεία Gold απονεμήθηκαν στις εταιρείες: Όμιλος Folli Follie (4), Oktabit (Dell Exclusive Store) (3), Spicy Communication – Public (2), Τράπεζα Πειραιώς (2), ΟΤΕ Group of Companies (1), Κωτσόβολος Dixons South East Europe (1), Gagos Architecture & Design – Αρτοζαχαροπλαστείο Farine (1), Άλφα Βήτα Βασιλόπουλος (1), «Elegance» X. Μουφτόγλου (1).

Τα βραβεία διοργανώθηκαν από τη BOUSSIAS και τελούσαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου (ΣΕΛΠΕ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ).

Οι νικητές έβγαλαν την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία και η εκδήλωση συνεχίστηκε στο bar του gazARTΕ, με τους παρευρισκόμενους να γιορτάζουν για τις διακρίσεις τους.Υποστηρικτές των βραβείων είναι οι εταιρείες Bright Ειδικός Φωτισμός και QPROJECT.

Tα βραβεία και οι νικητές

Designer of the Year
Minas Kosmidis Architects
Lighting Designer of the Year
 ASlight
Kitchen & Bath Company of the Year
 FRANKE
Construction Fit out Company of the Year
 EPIKYKLOS
Client of the Year
COSMOTE – ΓΕΡΜΑΝΟΣ
Πυλώνας 1: Ολοκληρωμένα Έργα
PLATINUM Minas Kosmidis Architects: AKRES Restaurant | Λίνδος
Urban house
GOLD KKMK Architects: RESIDENCE Z7 | Παλαιό Ψυχικό
SILVER gkotsis serafimidou architects: Σχεδιασμός νέας κατοικίας | Πανί Αλίμου
BRONZE ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ κατασκευαστική / Αρχιτεκτονική μελέτη: Έλενα Κρινή: Ολική ανακαίνιση τετραώροφης μονοκατοικίας | Παλαιά Πεντέλη
Rural house
GOLD ELIA SIFODASKALAKI INTERIOR/ARCHITECTURAL DESIGN: TAOSA RESIDENCE |Χανιά Κρήτης
SILVER BAUart: Design meets Art | Ηράκλειο Κρήτης
BRONZE DIMITRIADIS INSPIRATIONAL DESIGN: HOLIDAY HOME | Χαλκιδική
Apartment Athens
GOLD ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ κατασκευαστική / Αρχιτεκτονική μελέτη: Βίλλυ Αττάρτ: Ρετιρέ στη Σόλωνος, Η καθαρότητα της αρχιτεκτονικής λύσης
SILVER ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ κατασκευαστική / Αρχιτεκτονική μελέτη: Hiboux Architecture: Ανακαίνιση κατοικίας διατηρώντας τις καλές αξίες της αρχικής ταυτότητας | Εξάρχεια
BRONZE Labarch Design Studio: 2121_Cozy and intimate apartment | Γλυφάδα
Apartment Regional
GOLD DESIGN & CONSTRUCTION:MNK DESIGN STUDIO/KYRIAKOS N. MICHAILIDIS: BS APARTMENT | Ξάνθη
•3d Visualization: TZEMIL MOUSTAFAOGLOU
•Supervision :TZEMIL MOUSTAFAOGLOU
SILVER ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - IDEATEAM: Ένα μοντέρνο διαμέρισμα στην επαρχία | Δράμα
BRONZE DIMITRIADIS INSPIRATIONAL DESIGN: MODERN APARTMENT |Θεσσαλονίκη
Διατηρητέα
GOLD ao architects: Αναβίωση ενός διώροφου διατηρητέου κτηρίου στην Πλάκα
SILVER TAKA+PARTNERS: THE ART DECO APARTMENT | Θεσσαλονίκη
Residential Rebirth Project
GOLD ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ κατασκευαστική / Αρχιτεκτονική μελέτη: Βάλια Παναγιώτου: Frame | Διαμέρισμα με κάδρο την Παλιά Βουλή των Αθηνών
SILVER Αρχιτεκτονικό Γραφείο Παιδοκεντρικού Σχεδιασμού BABYECODESIGN: Educational Playroom | Σαντορίνη
Commercial / Retail Rebirth Project
GOLD ARCHstudio (Δανάη Αθανασοπούλου- Γιώργος Μπουσές): Αλλαγή χρήσης χώρου από αποθήκη-αντιπροσωπεία σε πωλητήριο-εργαστήριο της εταιρείας CONTIVO design & Αρχιτεκτονικό γραφείο ARCHSTUDIO |Χίος
SILVER ΕΡΓΟΣΤΗΛ: Μετατροπή κτιρίου αποθήκης σε Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης
BRONZE ΕΡΓΟΣΤΗΛ: Ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση σταφιδαποθήκης σε γραφεία στην Πάτρα
Hospitality Rebirth Project
GOLD ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ κατασκευαστική / Αρχιτεκτονική μελέτη: Ghost Designers: Μετατροπή χώρου γραφείων σε κατοικία βραχυχρόνιας μίσθωσης στη Διδότου
Rebirth Recreation
GOLD GRUPPO DECORATIVO: NAOS HALL |Βέλγιο
SILVER Ground Plan: Αυλή | Μεζεδοπωλείο | Φάρσαλα
Retail / In-Store New Corner
GOLD Minas Kosmidis Architects: INTERVISTA + | Θεσσαλονίκη
SILVER GIANNOULIS INTERIORS: Camara Project - Book and Art Kids | Λέσβος
Health Space on a Budget
GOLD ΜΑΡΜΟΥΡΗΣ Α.Ε., ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΛΙΚΩΝ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΊΑΣ: Orthopedi Hub- Ένα φωτεινό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη
ΕΡΡΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝΑΣ-ΜΕΛΕΤΗ & ΕΠΙΒΛΕΨΗ
MISTRAL-ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
SILVER ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - IDEATEAM: Γυναικολογικό Ιατρείο No2 | Καβάλα
BRONZE EVRYKLEIA TZIMOU: OPTIMUM DENTAL CARE | Υμηττός
Εστιατόρια
GOLD Minas Kosmidis Architects: AKRES Restaurant | Λίνδος
SILVER Ground Plan: Βασιλικός | Κουζίνα Γκρέκα | Λάρισα
Café-Bar- Patisserie
GOLD Modulus Architecture: Hippy Chic | Λάρισα
SILVER 2 ACID: FANTASTICO CIRCO - THEMED SWEET SHOP | Πλάκα
BRONZE MNK DESIGN STUDIO/KYRIAKOS N. MICHAILIDIS: CACTUS/COFFEE & FOODHOUSE | Ξάνθη
All day f&b
GOLD Minas Kosmidis Architects: OPUS Cafe | Bar | Restaurant
SILVER PLATSAKOUDESIGN - Αρχιτεκτονικό γραφείο Πλάτσακου Γεωργία: HIBOU elegant bar restaurant | Θεσσαλονίκη
BRONZE GLC AND PARTNERS: LULU MAUDITE
Street food
GOLD 2 ACID: HONG KONG ATHENS - ALTERNATIVE ASIAN STREET FOOD RESTAURANT | Περιστέρι
SILVER K Tzimika Architects: "ΟΛΑ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ" │ Ψητοπωλείο στην Πτολεμαϊδα
Hotel interior
GOLD A&M ARCHITECTS: Aposperia Memorable Living
SILVER Eleni Tsoka Architectural Design & Construction: Hotel Delphi | Neu Wulmstorf, Αμβούργο | Κάρπαθος
BRONZE MARIA KARABATSI - LIFETIME INTERIORS: EDEN KASTRAKI NAXOS -BEACHFRONT LUXURY APARTMENTS
Holiday House interior
GOLD ΤΕΧΝΙΚΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ NP CONSTRUCTIONS: Μελέτη & κατασκευή 3 μεζονετών στη Νάξο
SILVER PLATSAKOUDESIGN: ENNEA LUXURY ROOMS | Χαλκιδική
Luxury & Chic Hospitality
GOLD Angela Evdokia Simon,SimonA Interiors & Yacht Design: Yacht Interior Design. "Recreating the classic Benetti luxury yacht into a homely interior"
SILVER MNK DESIGN STUDIO/KYRIAKOS N. MICHAILIDIS: THE 8KEYS LUXURY SUITES | Ξάνθη
BRONZE Eleni Tsoka | Interior Architect & Founder: Eleni Tsoka | Architectural Design & Construction,Hamburg, Germany: Minimal Chic Apartment | Γλυφάδα
Large workspace (> 800 τ.μ.)
GOLD we design: Efood, Επέκταση Γραφείων Εταιρείας | Νέο Ηράκλειο
Small workspace (< 800 τ.μ.)
GOLD A&M ARCHITECTS: Diageo HQ in Athens
SILVER mtarchitects | Massouridis Theodoraki Architects: BriQ Properties Head Offices in Athens
SILVER Costas Gagos Architecture & Design: Century 21, Athens
BRONZE gkotsis serafimidou architects: Ανακαίνιση Γραφείων διοίκησης στο Κτίριο της ΝΝ Hellas
Co-working space
GOLD Adamidis Koskosa Architects: PwC Experience Center | Θεσσαλονίκη
Mall stores
GOLD VIKELAS ARCHITECTS: River West Gateway & Transition Zone
SILVER ΓΕΡΜΑΝΟΣ: ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΟΣ SMART PARK
Chain Store
GOLD Ground Plan: Chic Essence | Perfume Showroom & Store
SILVER ΟΠΑΠ Α.Ε.: Κατάστημα ΟΠΑΠ στο γήπεδο Opap Arena
BRONZE OPAP Marketing Communications Team: Ένα πρότυπο κατάστημα ΟΠΑΠ (@ OPAP Arena)
Single Store
GOLD Costas Gagos Architecture & Design: Zafiri Cava Deli | Ζάκυνθος
SILVER Marios Chadoulos Interior Design: «Κρεαταγορά»   Butchery Shop-Kreatagora | Λάρισα
BRONZE GRI architecture studio: Σχεδιασμός καταστήματος the boo
Fashion store – Beauty store
GOLD pluslines. design studio. : DAZED BOUTIQUE | Τρίκαλα
SILVER K Tzimika Architects: Embracing curves │Dallinos Beauty Store στην Πτολεμαΐδα
BRONZE Costas Gagos Architecture & Design: Vintage Boo Boo, Mykonos
Concept store / Pop-up store
GOLD Dimitris Koukoudis Architects: "aega" Goat Milk Products | Νάουσα
SILVER OPAP Marketing Communications Team: Κατάστημα ΟΠΑΠ στο OPAP Arena
Showroom & Retail
GOLD A&M ARCHITECTS: Boutique Pharmacy in Athens
SILVER GRUPPO CUCINE: SHOWROOM ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Tech&Communication
GOLD COSMOTE: COSMOTE SHOP ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
SILVER COSMOTE: COSMOTE SHOP ΓΛΥΦΑΔΑΣ
BRONZE ΓΕΡΜΑΝΟΣ: ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΡΤΑΣ
Energy
GOLD PMG ΤΕΧΝΙΚΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ & Lab4 architects: Σχεδιασμός καταστήματος εταιρείας EFA ENERGY στην πόλη των Τρικάλων
Recreation Spaces
GOLD GRI architecture studio: Σχεδιασμός πολυχώρου αναψυχής almira beach
SILVER VTria Architects: Διαμόρφωση Παλαιού Παραδοσιακού Κτίσματος σε Κέντρο Οινογνωσίας - Ganis Vineyards
BRONZE MFASIS-PLAN - MICHALIS VALAVANIDIS: Interacive Cave in the Traditional Settlement of Mykonos, La Barran Coktail-Bar
Space Scenography
GOLD 2ACID: CHRISTMAS SET DECORATION "ALITHIES ME TI ZHNA" @STAR
SILVER 2ACID: CHRISTMAS SET DECORATION "BREAKFAST @ STAR" 2022-2023
BRONZE Angela Evdokia Simon SimonA Interiors: The creation of Christmas Miracles ... for Mediterranean Cosmos
Health Center
GOLD Marios Chadoulos Interior Design: Surgical Artistry by Dr. Nikos Issopoulos | Θεσσαλονίκη
SILVER Dimideco studio: Euderma clinic | Ορεστιάδα
Dimitra Goutzikidou Interior Designer
Athanasios Demertzis Civil engineer
BRONZE VTria Architects: Παιδιατρικό Κέντρο στη Λαμία
BRONZE MFASIS-PLAN - MICHALIS VALAVANIDIS: Dermatological Clinic DYADERM in Düsseldorf of Germany
Leisure & Sports Center
GOLD a+ architects / Ioannis Zacharakis: ΟΑΚΑ Presidential Suite
Wellness & Spa
GOLD Labarch Design Studio: Hando- An urban Massage and Spa
Cosmetic Center – Beauty Parlor
GOLD ANDRONIS INTERIORS: Σχεδιασμός-- Ανακαίνιση Κομμωτηρίου στην Αθήνα
SILVER GK SKIADOPOULOS: LE BOUDOIR – French skincare
BRONZE The KS Project: Sol41 NailStudio
Pharmacy
GOLD ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - IDEATEAM: ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ BLACK&WHITE | Δράμα
SILVER MNK DESIGN STUDIO/KYRIAKOS N. MICHAILIDIS: GREEKPHARM HEADQUARTERS | Ξάνθη
BRONZE GK SKIADOPOULOS: PAL Pharmacy
Public Buildings & Kiosks
GOLD a+ architects / Ioannis Zacharakis: INFO POINT of the Municipality of Athens
SILVER KARD Architects: Περίπτερο Μακεδονικού Σήματος
Cultural Building
GOLD Θωμάς Τσουκαλάς, Αρχιτέκτονας Μουσειολόγος - Archer Cultural Projects: "Μνήμη και Εντύπωμα. Μια περιήγηση στη χώρα του Πέλοπα με οδηγό αρχαία νομίσματα."  Περιοδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας
GOLD ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ κατασκευαστική / Αρχιτεκτονική μελέτη: Αναστάσης Μπαχάς, Ιωάννης Καραλιάς: European Centre of Architecture, Art and Design: Η επαναφορά ενός “κακοποιημένου” διατηρητέου κτιρίου
Education
GOLD Τοσονίδη Ιωάννα & Μουστάκας Άκης: Κέντρο διαδραστικής μάθησης
SILVER Εκπαιδευτήρια "Ο ΠΛΑΤΩΝ" Α. Ε & Christina Magkou Interior Design: Ανανκαίνιση του Σχολικού κτηρίου των  Εκπαιδευτηρίων "Ο ΠΛΑΤΩΝ"
Πυλώνας 2: Kitchen & Bath
PLATINUM Franke Hellas A.E.B.E: Σύστημα εξοπλισμού κουζίνας Franke Mythos
Residential Kitchen
GOLD TZIASTOUDIS DESIGN: Pure kitchen
SILVER GRUPPO CUCINE: VISION AT WEST ATTICA
BRONZE GRUPPO CUCINE: KAVOURI HOLIDAY PROJECT
Product-lead Projects
GOLD Franke Hellas A.E.B.E: Σύστημα εξοπλισμού κουζίνας Franke Mythos
SILVER Franke Hellas A.E.B.E: Ανοξείδωτος Νεροχύτης Franke Mythos Masterpiece
BRONZE TZIASTOUDIS DESIGN: Icon lacquered kitchen
Residential Bath Project
GOLD ΤΕΧΝΙΚΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ NP CONSTRUCTIONS: ΜΕΛΕΤΗ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ LUXURY BATH
SILVER DIMITRIADIS INSPIRATIONAL DESIGN: LAVISH BATHROOM
BRONZE ΤΕΧΝΙΚΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ NP CONSTRUCTIONS: ΜΕΛΕΤΗ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ WC
Πυλώνας 3: Lighting Design Projects
PLATINUM L+DG Lighting Architects: Aegean Lounge - Athens International Airport
Residential
GOLD Aslight: Muse House | Μεγανήσι
SILVER L+DG Lighting Architects: Κατοικία στη Φιλοθέη
Commercial Space
GOLD L+DG Lighting Architects: Aegean Lounge - Athens International Airport
SILVER PROLIGHT: Nεφρολογικό Κέντρο Πάτρας
BRONZE Artemide Ελλάς Α.Ε.: Accenture Θεσσαλονίκη
ΗοReCa
GOLD PROLIGHT: Cali Mykonos
SILVER PROLIGHT: Μελέτη και προμήθεια φωτισμού στο Ξενοδοχείο ON Residence | Θεσσαλονίκη
BRONZE Aslight: NIKO Seaside Resort/ MGallery Collection | Άγιος Νικόλαος Κρήτης
Cultural / Art & Entertainment
GOLD Aslight: 'Waste not Want not' Installation @ The Architect Show 2022
SILVER Archer Cultural Projects, Τσουκαλάς Θωμάς και Interactive Light Desings: Μουσείο Τσιτσάνη, Μόνιμη έκθεση | Τρίκαλα
BRONZE Archer Cultural Projects, Τσουκαλάς Θωμάς και Interactive Light Desings: Κέντρο Πληροφόρησης Σπηλαίου Λιμνών, Μόνιμη έκθεση
Πυλώνας 4: Μη Ολοκληρωμένα Έργα & Μελέτες
PLATINUM 2 ACID: ECO STYLE RESIDENCE | Αγία Παρασκευή
Residential Interior
GOLD The KS Project: AnDes | Φολέγανδρος
SILVER Παρασκευή Παπακωνσταντίνου | Μηχανικός αποκατάστασης κτιρίων: Metamorphosi | Ρόδος
BRONZE The KS Project: Σύγχρονη Αγροικία στη Μύκονο
Urban Residential Interior
GOLD 2 ACID: ECO STYLE RESIDENCE | Αγία Παρασκευή
SILVER 2 ACID: "THREE- STOREY" LUXURY RESIDENCE | Άγιος Στέφανος
BRONZE EVRYKLEIA TZIMOU, INTERIOR ARCHITECT AND LIGHTING DESIGNER: AIRY APARTMENT
Retail Interior
BRONZE DIMITRIADIS INSPIRATIONAL DESIGN: AVANT-GARDE PHARMACY | Χαλκιδική
Health & Wellness Interior
GOLD GRUPPO DECORATIVO: ΙΑΤΡΕΙΟ ΩΡΛ
SILVER DsN STUDIO DESIGN: Φυσικοθεραπευτήριο - PHYSIOWORLD | Έδεσσα
BRONZE UNITY DESIGN - MK DESIGN STUDIO | ΜΑΤΙΝΑ ΤΣΑΤΣΗ - ΜΙΛΤΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ: Αλλαγή χρήσης & ενοποίησης 2 υφιστάμενων χώρων σε πολυχώρο γυναικολογικής Μαιευτικής  φροντίδας στη Λάρισα
New Experience Space
GOLD The KS Project: "Rainbow Land" New experience spaces...in the heart of a Mall
SILVER Angela Evdokia Simon  SimonA Interiors: "Rainbow Land" New experience spaces...in the heart of a Mall
BRONZE Χρυσή Τομή Collective Architecture: Διαδραστική γκαλερί, ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου | Κολωνάκι
Kitchen & Bath Project
GOLD 3105 DESIGN STUDIO: Κουζίνα που εναρμονίζει μοντερνισμό, λειτουργικότητα και βιωσιμότητα μέσω σύνθεσης υφών, χρωμάτων και γεωμετριών | Θεσσαλονίκη
SILVER GRUPPO CUCINE: LOFT PROJECT